Uređaji

EEG – Nihon Kohden Neurofax

EEG (eletroencefalografija) je neinvazivna  metoda  mjerenja bioelektrične aktivnosti moždane funkcije (funkcija moždanih stanica – neurona).
Istovremena registracija bionapona sa različiith područja mozga ima dijagnostičko značenje kod epilepsija, tumora mozga, neuroza, poremećaja spavanja…
Snimanje  traje 12 do 15 minuta. Poželjno je da kosa bude oprana prije snimanja, te da u kosi nema gela.

 

 

EMNG – Nihon Kohden LS 901

EMNG (elektromioneurografija) je nezamjenjiva metoda  kod  dijagnostike patologije mišića, perifernih živaca i korijenova živaca iz kralježnice.
Istom metodom se može precizno ustanoviti  koji je korijen živca u kralježnici  oštećen, u kojem stupnju i  postotku, te da li je   kompresija živca akutna ili kronična.
U poliklinici Korak  koristi se aparat nove  generacije  Nihon Kohden, metoda je manje invazivna, gotovo bezbolna, jer se veći dio snimanja radi digitalnim elektrodama, manji dio snimanja  iglenim.
Pretraga  traje  od 15 do 40 minuta. Ne postoji niti  jedna kontraindikacija za ovu pretragu.

 

DOPPLER

Doppler ultrazvučni pregled može također biti dio pregleda ultrazvukom. Doppler ultrazvuk je posebna ultrazvučna tehnika koja omogućuje prikaz protoka krvi u krvnoj žili, uključujući velike arterije u tijelu i vene u abdomenu, rukama, nogama i vratu,  kao i protok krvi unutar nekih organa.

Color Doppler je tehnika u kojoj se koristi računalo za pretvaranje mjerenja Dopplerom u spektar boja radi vizualizacije brzine i smjera protoka krvi kroz krvnu žilu.